Sýrové karbanátky
Seznam surovin
- sýr polotvrdý 200 gramů (Eidam)
- vejce 2 kusy
- mléko 200 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- koření chilli 1 špetka (nemusí být)
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- sůl
- petržel hladkolistá 2 lžíce (jemně nasekaná )
- paprika kapie 100 gramů
- strouhanka 150 gramů (až 200 g)
- tuk (na smažení)
Postup přípravy
Sýr jemně nastrouhejte, přidejte vejce, mléko, utřený česnek, chilli, mletou papriku, petrželku a drobně nakrájenou kapii.
Vše dobře promíchejte a zahustěte podle potřeby strouhankou na vláčnou tvárnou hmotu.
Utvořte karbanátky a z obou stran je usmažte na rozehřátém tuku.
Poznámka k receptu
Podávejte s bramborovou kaší a salátem nebo s pečivem a tatarskou omáčkou.
Načítám komentáře...