sýrové smaženky
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- podmáslí 300 mililitrů
- pažitka 1 hrst
- paprika sladká 1/2 lžičky
- koření 1/2 lžičky (Bruschetta)
- ovesné vločky 150 gramů (pomleté)
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sýr tvrdý 50 gramů
- olej 100 mililitrů
- sůl
Postup přípravy
1. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšlehejte pevný sníh.
2. Do podmáslí přidejte žloutky, nasekanou pažitku, sladkou papriku, koření Bruschetta a sůl. Vše důkladně promíchejte.
3. Přisypte pomleté ovesné vločky a nechte směs asi 10 minut odpočinout.
4. Nakonec vmíchejte jedlou sodu, jemně nastrouhaný sýr a ušlehaný sníh z bílků.
5. Z hotového těsta tvořte rukama malé placičky. Na pánvi s menším množstvím oleje je smažte dozlatova, z každé strany asi 3 minuty
Načítám komentáře...