Tarte Flambée
Seznam surovin
- chlebové těsto 450 gramů
- slanina 200 gramů
- creme fraîche 2 decilitry
- tvaroh fromage blanc 100 gramů
- cibule 3 kusy
- sůl
- pepř
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 400 gramů
- voda 2 decilitry (teplá, 2 dl + 2 lžíce)
- droždí 8 gramů (sušené )
- sůl
Postup přípravy
Připravíme kvásek: droždí rozmícháme se dvěma lžícemi vlažné vody a necháme 15 minut odpočinout.
Do kvásku přisypeme prosátou mouku a zbytek vlažné vody, vše propracujeme do hladkého těsta a necháme odpočinout.
Těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme kulaté nebo obdélníkové tvary, které potřeme směsicí creme fraîche a fromage blanc, posypeme cibulí nakrájenou na měsíčky a slaninou rozdělenou na malé hranolky.
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 250 °C, 8 -10 minut.
Poznámka k receptu
Fromage blancl ze nahradit tučným tvarohem nebo čerstvým sýrem.
Načítám komentáře...