Agnolotti in tovagliolo - Ravioli bez omáčky
Seznam surovin
Agnolotti:
- mouka pšeničná hladká 400 gramů
- vejce 4 kusy (velká)
- vývar zeleninový 2 litry
- olej olivový (na zakápnutí)
- petržel hladkolistá (na ozdobu)
- sůl 1 špetka
Náplň:
- mleté maso 100 gramů (telecí)
- mleté maso 100 gramů (vepřové)
- mleté maso 100 gramů (králičí)
- zelenina 80 gramů (SMĚS ŘAPÍKATÉHO CELERU, MRKVE a CIBULE )
- špenát 30 gramů (čerstvý)
- sýr Ricotta 2 lžíce
- vejce 1 kus
- sýr Parmezán 1 lžíce
- muškátový oříšek (podle chuti)
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Mouku vysypte na vál, uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce, přidejte špetku soli a vidličkou začněte vmíchávat do těsta. Po chvíli odložte vidličku a začněte těsto spojovat a hníst rukama. Hněťte 10 - 15 minut, dokud těsto není pružné. Zabalte je do fólie a nechte minimálně 30 minut odpočinout.
2. Připravte náplň: v širší pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej, přidejte všechny druhy masa a zprudka je opečte. Mrkev, řapíkatý celer a cibuli nastrouhejte nebo nakrájejte nadrobno, přidejte k masu a chvilku opékejte. Pánev stáhněte z plotny, vmíchejte nasekaný špenát, ricottu, vejce i nastrouhaný parmazán a důkladně promíchejte. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
3. Těsto rozdělte na 4 díly a postupně je pomocí strojku na těstoviny rozválejte na pláty tenké maximálně 2 milimetry. Na polovinu každého si vždy naznačte čtverce raviol, doprostřed každého dejte 1 lžičku náplně a přehněte druhou půlkou těstovinového plátu. Důkladně přitiskněte, abyste ravioli zbavili vzduchových bublin, a raznicí je vykrojte.
4. Vývar přiveďte k varu a 6 - 7 minut v něm vařte ravioli tak, aby byly al dente. Sceďte je, lehce zakápněte olejem, posypte petrželkou a v misce vyložené látkovou utěrkou ihned podávejte.
Poznámka k receptu
- Jedna z největších zvláštností celého regionu - agnolotti - se skutečně podává bez omáčky, pouze v misce vyložené látkovou utěrkou.
- Nutné počítat s odpočinutím těsta 30 minut.
Načítám komentáře...