Agnolotti in tovagliolo - Ravioli bez omáčky

Seznam surovin

Agnolotti:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku vysypte na vál, uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce, přidejte špetku soli a vidličkou začněte vmíchávat do těsta. Po chvíli odložte vidličku a začněte těsto spojovat a hníst rukama. Hněťte 10 - 15 minut, dokud těsto není pružné. Zabalte je do fólie a nechte minimálně 30 minut odpočinout.

2. Připravte náplň: v širší pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej, přidejte všechny druhy masa a zprudka je opečte. Mrkev, řapíkatý celer a cibuli nastrouhejte nebo nakrájejte nadrobno, přidejte k masu a chvilku opékejte. Pánev stáhněte z plotny, vmíchejte nasekaný špenát, ricottu, vejce i nastrouhaný parmazán a důkladně promíchejte. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.

3. Těsto rozdělte na 4 díly a postupně je pomocí strojku na těstoviny rozválejte na pláty tenké maximálně 2 milimetry. Na polovinu každého si vždy naznačte čtverce raviol, doprostřed každého dejte 1 lžičku náplně a přehněte druhou půlkou těstovinového plátu. Důkladně přitiskněte, abyste ravioli zbavili vzduchových bublin, a raznicí je vykrojte.

4. Vývar přiveďte k varu a 6 - 7 minut v něm vařte ravioli tak, aby byly al dente. Sceďte je, lehce zakápněte olejem, posypte petrželkou a v misce vyložené látkovou utěrkou ihned podávejte.

Poznámka k receptu

  • Jedna z největších zvláštností celého regionu - agnolotti - se skutečně podává bez omáčky, pouze v misce vyložené látkovou utěrkou.
  • Nutné počítat s odpočinutím těsta 30 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...