BIGOLI IN SALSA – TĚSTOVINY S CIBULOVO-ANČOVIČKOVOU OMÁČKOU
Seznam surovin
- těstoviny 400 gramů (Bigoli)
- ančovičky 10 kusů (v oleji)
- cibule bílá 300 gramů
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Ančovičky omyjte pod proudem vody, důkladně je osušte a nasekejte najemno. Olej rozpalte v širší pánvi, přidejte na tenké nudličky nasekanou cibuli a opékejte ji velmi pomalu doměkka. Měla by lehce zhnědnout. Přidejte ančovičky, pár lžic vody a společně provářejte, aby se vytvořila hustá omáčka. Vodu přilévejte podle potřeby.
2. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente, sceďte je a přidejte do pánve. Důkladně promí- chejte s omáčkou a ihned podávejte.
Načítám komentáře...