Bio recept na špagety s chřestem

Seznam surovin

  • špagety 400 gramů (celozrnné v Bio kvalitě)
  • chřest 800 gramů (zelený, v Bio kvalitě)
  • máslo 100 gramů (v Bio kvalitě)
  • tymián 4 lžíce (čerstvý, otrhaný, v Bio kvalitě)
  • citronová kůra 1 kus (z 1 chemicky neošetřeného citronu v Bio kvalitě)
  • sůl mořská 2 lžičky (v Bio kvalitě)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Špagety uvařte podle návodu. Chřest oloupejte škrabkou na brambory (u bílého chřestu je třeba loupat celé stonky, u zeleného jen dolní třetinu), dolní konce odkrojte.

Chřest povařte (nejlépe v páře) 5 - 10 minut. Rozpusťte máslo a smíchejte s jemně strouhanou citronovou kůrou, solí a tymiánem.

Scezené těstoviny promíchejte s citronovým máslem a přidejte scezený chřest.

Poznámka k receptu

V době mimo chřestovou sezónu, použijte cukety, které nakrájejte na plátky nebo úzké hranolky a povařte krátce v páře. Máslo můžete zkusit zaměnit za biosmetanu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...