Bio recept na špagety s chřestem
Seznam surovin
- špagety 400 gramů (celozrnné v Bio kvalitě)
- chřest 800 gramů (zelený, v Bio kvalitě)
- máslo 100 gramů (v Bio kvalitě)
- tymián 4 lžíce (čerstvý, otrhaný, v Bio kvalitě)
- citronová kůra 1 kus (z 1 chemicky neošetřeného citronu v Bio kvalitě)
- sůl mořská 2 lžičky (v Bio kvalitě)
Postup přípravy
Špagety uvařte podle návodu. Chřest oloupejte škrabkou na brambory (u bílého chřestu je třeba loupat celé stonky, u zeleného jen dolní třetinu), dolní konce odkrojte.
Chřest povařte (nejlépe v páře) 5 - 10 minut. Rozpusťte máslo a smíchejte s jemně strouhanou citronovou kůrou, solí a tymiánem.
Scezené těstoviny promíchejte s citronovým máslem a přidejte scezený chřest.
Poznámka k receptu
V době mimo chřestovou sezónu, použijte cukety, které nakrájejte na plátky nebo úzké hranolky a povařte krátce v páře. Máslo můžete zkusit zaměnit za biosmetanu.
Načítám komentáře...