BRAMBOROVÉ GNOCCHI S HOUBAMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Toastový chleba rozmixujte na hrubou strouhanku. V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje a přidejte snítky estragonu. Restujte je asi 30 vteřin, aby se rozvoněly, a pak je vyjměte. Vsypte čerstvou strouhanku a opečte dozlatova. Přesypte ji do misky a pánev vytřete papírovou utěrkou, ať v ní nezůstanou drobky.

2. Ve vroucí osolené vodě uvařte gnocchi doměkka. V pánvi rozpalte máslo a opečte na něm nasekané houby s česnekem, pak je podlijte trochou vody, osolte, opepřete a duste asi 10 minut, dokud nejsou měkké a krémové. Na posledních pár minut přidejte nakrájená rajčata, aby se prohřála. Nakonec je smíchejte s uvařenými gnocchi a posypte ochucenou strouhankou a parmazánem. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Ochucená strouhanka jídlo skvěle oživí. Nás nadchla výrazná chuť estragonu, zkusit ale můžete i tymián nebo obyčejnou petrželku.

TIP: Gnocchi snadno připravíte i doma. Stačí uvařit 1 kg neoloupaných brambor doměkka, ještě teplé je oloupat, nastrouhat a osolit. Pak vmíchejte 3 vejce, postupně zapracujte asi 300 g hladké mouky a vypracujte pružné, nelepivé těsto. Vytvarujte gnocchi a uvařte v osolené vodě. Přebytky zamrazte, ať je máte v zásobě na příště.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...