BRAMBOROVÉ GNOCCHI S HOUBAMI
Seznam surovin
- bramborové noky 400 gramů
- houby 500 gramů
- rajčata sušená 100 gramů
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 2 lžíce
- estragon 6 snítek (čerstvý)
- chléb toastový 4 plátky
- máslo 2 lžíce
- sůl
- pepř
- sýr Parmezán (k podávání)
Postup přípravy
1. Toastový chleba rozmixujte na hrubou strouhanku. V pánvi rozpalte 1 lžíci oleje a přidejte snítky estragonu. Restujte je asi 30 vteřin, aby se rozvoněly, a pak je vyjměte. Vsypte čerstvou strouhanku a opečte dozlatova. Přesypte ji do misky a pánev vytřete papírovou utěrkou, ať v ní nezůstanou drobky.
2. Ve vroucí osolené vodě uvařte gnocchi doměkka. V pánvi rozpalte máslo a opečte na něm nasekané houby s česnekem, pak je podlijte trochou vody, osolte, opepřete a duste asi 10 minut, dokud nejsou měkké a krémové. Na posledních pár minut přidejte nakrájená rajčata, aby se prohřála. Nakonec je smíchejte s uvařenými gnocchi a posypte ochucenou strouhankou a parmazánem. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Ochucená strouhanka jídlo skvěle oživí. Nás nadchla výrazná chuť estragonu, zkusit ale můžete i tymián nebo obyčejnou petrželku.
TIP: Gnocchi snadno připravíte i doma. Stačí uvařit 1 kg neoloupaných brambor doměkka, ještě teplé je oloupat, nastrouhat a osolit. Pak vmíchejte 3 vejce, postupně zapracujte asi 300 g hladké mouky a vypracujte pružné, nelepivé těsto. Vytvarujte gnocchi a uvařte v osolené vodě. Přebytky zamrazte, ať je máte v zásobě na příště.
Načítám komentáře...