Broskvové cannelloni
Seznam surovin
- máslo 1 kus (na vymazání)
- strouhanka 1 hrst (na vysypání)
Na polevu:
- vanilka 1/2 kusu (vydlabaná dřeň s drobnými semínky z vanilkového lusku)
- mléko 5 decilitrů
- cukr krupice 80 gramů
- vejce 1 kus
- pudinkový prášek vanilkový 1 balíček
Na náplň:
- broskve 600 gramů
- těstoviny 16 kusů (Cannelloni - trubičky)
- mandlové lupínky 70 gramů
- voda 1 decilitr
- med 2 lžíce (lze nahradit javorovým sirupem)
- šťáva citronová 1 lžíce
- moučka škrobová 1 lžíce
- skořice 1 lžička (mletá)
Postup přípravy
Pudinkový prášek a 2 lžíce cukru rozmícháme v 1 dl mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a na mírném ohni za stálého míchání vaříme 2 minuty. Hustou směs odstavíme z ohně, za častého míchání ji vychladíme a pak vmícháme vejce.
Mandle opečeme za stálého míchání na suché pánvi. V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citronovou šťávou, vanilkovou dření a zbylým cukrem a vmícháme tři čtvrtiny mandlí, skořici a na kousky nakrájené broskve. Škrobovou moučku rozmícháme v troše studené vody, vmícháme do horké směsi a za stálého míchání minutu povaříme na mírném ohni. Odstavíme ji z ohně a necháme vychladnout.
Cannelloni naplníme připravenou broskvovou směsí a naskládáme je těsně vedle sebe do vymazané a vysypané zapékací mísy. Když je dno pokryté, potřeme cannelloni částí pudinkové kaše a urovnáme na ně druhou řadu naplněných těstovin. Přelijeme je zbylou pudinkovou kaší a posypeme zbylými mandlemi.
Naplněnou mísu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a zapečeme 40 minut. Cannelloni můžeme podávat horké nebo i studené.
Poznámka k receptu
Můžete ji podávat jako sladké jídlo nebo originální dezert.
Načítám komentáře...