Bucatini all' amatriciana
Seznam surovin
- špagety 400 gramů (nebo bucatini)
- rajčata sterilovaná 400 gramů (sekaná)
- pancetta 60 gramů
- cibule 1 kus (menší)
- paprička chilli červená 1 kus (čerstvá nebo sušená)
- víno bílé 100 mililitrů
- olej olivový 1 lžíce
- sýr (Pecorino k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Ve větší pánvi rozpalte olej a osmahněte pancettu nakrájenou na kousky. Jakmile pustí tuk, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a chilli papričku a orestujte je. Obsah pánve zalijte vínem, nechte je odpařit a přidejte rajčata. Osolte, opepřete a nechte podusit.
2. Mezitím uvařte v osolené vodě těstoviny. Jakmile jsou hotové, vsypte je do pánve k omáčce (můžete přidat i trochu sýra) a promíchejte.
3. Podávejte posypané sýrem Pecorino.
Poznámka k receptu
Klasický italský recept, který zvládnete i během hektického týdne a jenž vás aspoň na chvilku vrátí na dovolenou.
Načítám komentáře...