Bylinkové těstoviny
Seznam surovin
- těstoviny 500 gramů (jaakékoliv)
- rohlík 2 kusy (nikoli staré a tvrdé)
- petrželka velkolistá 1 svazek
- oregano 1 hrst
- pažitka 1 svazek
- olej olivový 3 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- ořechy piniové 60 gramů
- sýr Parmezán 60 gramů
- sůl
Postup přípravy
1 Těstoviny uvařte v osolené vodě (podle návodu na obalu) al dente, sceďte je a uchovejte v teple.
2 Do mixéru natrhejte rohlíky a připravte z nich čerstvou strouhanku. Bylinky najemno nasekejte a smíchejte se strouhankou.
3 V pánvi rozehřejte olej a v něm dozlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, přisypte oříšky a strouhanku s bylinkami a osolte. Restujte asi 5 minut, dokud strouhanka nezhnědne (nesmí být tvrdá).
4 Přidejte uvařené těstoviny a smíchejte je s bylinkovou strouhankou. 5 Před podáváním posypte pokrm hoblinkami parmazánu.
Poznámka k receptu
V rychlých a snadných receptech na oběd nebo večeři nemohou chybět oblíbené
Načítám komentáře...