Carbonara s chorizem, salát z katalánského trhu
Seznam surovin
Salát:
- semínka piniová 25 gramů
- čekanka 1 kus (červená)
- čekanka 1 kus (zelená)
- mandarinky 2 kusy (klementinky)
- špenát baby 100 gramů
- máta 4 snítky
- sýr 45 gramů
Manchego:
Těstoviny:
- těstoviny 320 gramů (penne)
- klobása chorizo 70 gramů
- paprička chilli červená 1 kus
- rozmarýn 2 snítky
Postup přípravy
1. V pánvi na smažení nasucho opražte piniová jadérka za častého promíchávání
2. Těstoviny dejte do hrnce, zalijte vroucí osolenou vodou a uvařte podle návodu na obalu
3. Řapíky čekanky nakrájejte na jemné plátky a lístky odlomte rovnou do mísy
4. Oloupejte a na tenké plátky nakrájejte klementinky, dejte je do mísy spolu se špenátem a posypte lístky máty
5. Navrch nastrouhejte malý kousek sýra a salát posypte horkými piniovými jadérky, pánev vraťte na střední plamen
6. Na zálivku promíchejte v hrnku ocet, extra panenský olivový olej a med, osolte a opepřete podle chuti a dejte stranou
7. Chorizo, chilli papričku a rozmarýn nakrájejte na tenké plátky a dejte je smažit na 1 lžíci olivového oleje spolu s trochou pepře a ještě k tomu prolisujte neoloupaný česnek a osmažte vše dozlatova
8. Vejce v míse ušlehejte s citronovou šťávou, jogurtem a se zbylým nastrouhaným sýrem
9. Těstoviny sceďte, trochu škrobnaté vody uchovejte
10. Těstoviny vsypte do pánve s chorizem, sejměte z ohně a dobře promíchejte s krémovou omáčkou, povolte trochou vody z vaření, je-li třeba, a pak osolte a opepřete podle chuti
11. Salát promíchejte se zálivkou a podávejte k těstovinám
Poznámka k receptu
Známá úprava těstovin trochu jinak. A ten božský salát!
Načítám komentáře...