ČERSTVÉ TĚSTOVINY S RAJČATOVOU OMÁČKOU

Seznam surovin

Těstoviny:

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto: do mísy vsypte mouku, přidejte vejce a vypracujte hladké, elastické těsto. Zprvu se bude drobit, ale nepolevujte, nakonec se spojí. Zabalte ho do potravinářské fólie a odložte do lednice aspoň na 30 minut. Čím déle těsto bude ležet, tím lépe se uvolní lepek, takže jestli máte čas, udělejte ho klidně i den předem.

2. Pusťte se do omáčky: cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olivový olej a orestujte je, pak přidejte rajčata a passatu a podlijte vývarem. Osolte, opepřete a vařte asi 15 minut, aby se chutě hezky prolnuly. Nakonec vmíchejte nasekanou bazalku. Omáčka vydrží v lednici asi týden, jako dárek je vhodnější zavařená. Podle velikosti sklenic by měl stačit pobyt v horké vodě při 80 °C asi 20 minut.

3. Z těsta odkrojte asi ¼, vytvarujte placku a projeďte ji strojkem na těstoviny – nejprve několikrát na stupeň 1, abyste získali souměrný, kompaktní plát,pak postupně snižujte tloušťku. My skončili na stupni 4. Pláty rozložte na pracovní plochu a vykrájejte z nich hvězdičky nebo jiné oblíbené tvary. Nakonec je nechte pár hodin proschnout a zabalte.

4. Pláty rozložte na pracovní plochu a vykrájejte z nich hvězdičky nebo jiné oblíbené tvary. Nakonec je nechte pár hodin proschnout a zabalte.

Poznámka k receptu

Darovat se dá i obyčejné jídlo, stačí udělat domácí těstoviny a dodat jim roztomilý tvar. Vy zabijete dvě mouchy jednou ranou – připravíte krásný dárek a pro sebe dobrou večeři.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...