Chřestové raviolky s citronovým máslem
Postup přípravy
Stonky bílého chřestu oloupeme škrabkou na zeleninu 3 cm za hlavičkou směrem dolů a odřízneme z nich dřevnaté konce. Stonky zeleného chřestu oloupeme v dolní třetině. Stonky vložíme do vroucí osolené vody, povaříme je asi 3 - 5 minut, ihned je zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat.
Uvařený chřest nasekáme na malé kousky a nasypeme do misky. Přidáme oloupaný a nastrouhaný brambor, osolíme, opepříme a promícháme.
Nudlové těsto rozválíme na pomoučeném válu na dva pláty. Na jeden rozdělíme kávovou lžičkou hromádky připravené směsi ve vzdálenosti 5 cm od sebe a přiklopíme ho druhým plátem těsta, který jsme potřeli vodou, aby se obě těsta pěkně spojila. Nožem nebo kulatým vykrajovátkem vykrojíme z plátů čtverečky - raviolky, vhodíme je do vroucí osolené vody a povaříme 3 minuty. Pak je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme odkapat.
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme omyté a na kolečka nakrájené citrony a krátce je orestujeme. Přidáme uvařené raviolky, promícháme, vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Jednotlivé porce ozdobte nakrájeným chřestem a drceným pepřem a případně je ještě doplňte kouskem kozího sýru.
Nudlové těsto připravíte ze 150 g polohrubé mouky, 1 vejce, půlky vaječné skořápky vody, 1 lžičky rozpuštěného másla a špetky soli. Vše zpracujte na hladké těsto, zabalte ho do fólie a nechte 30 minut odpočinout.
Načítám komentáře...