Citronové špagety
Seznam surovin
- špagety 400 gramů
- citron 2 kusy
- máslo 50 gramů
- vývar zeleninový 100 mililitrů
- sýr Parmezán 1 hrst (strouhaný)
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Špagety uvařte ve vroucí, osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím z obou citronů oloupejte kůru a vymačkejte šťávu. V pánvi rozehřejte kousek másla, přidejte šťávu, kůru z obou citronů a parmazán. Míchejte, dokud nezískáte hustou omáčku, pak podlijte vývarem a chvilku povařte.
2. Jakmile jsou těstoviny hotové, sceďte je a vsypte do pánve. Promíchejte je s omáčkou, pokud je třeba, osolte a přidejte natrhané lístky tymiánu. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Kupte parmazán, nastrouhejte ho a uchovávejte v mrazáku. Pak už jen stačí trochu nabrat a Itálie i rychlé vaření vám budou ležet u nohou.
Načítám komentáře...