Conchiglie s ančovičkovou omáčkou
Seznam surovin
- rajčata sušená 100 gramů (naložená ve slunečnicovém oleji s oreganem a česnekem )
- ančovičky 7 kusů (filety v oleji okapané + na ozdobu)
- bazalka 2 hrsti (nasekané lístky + na ozdobu)
- petržel hladkolistá 3 lžíce (nasekaná)
- česnek 2 stroužky (rozmačkaný)
- paprička chilli červená 1/2 kusu
- olivy černé 25 gramů
- olej olivový 6 lžic
- těstoviny 350 gramů (conchiglie )
Postup přípravy
1. Polosušená rajčata spolu s ančovičkami, bazalkou a petrželkou, česnekem, chilli papričkou, olivami a olejem rozmixujte do hrubší pasty.
2. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle instrukcí. Obvykle se conchiglie vaří okolo 13 minut, dost často je to ale mnohem déle. Těstoviny sceďte a smíchejte je s omáčkou, přidejte celé ančovičky, ozdobte bazalkou a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Ančovičky zbožňuju a radostně vítám jakýkoli recept, kde je jejich chuť výrazná a funguje. Tenhle je jedním z nich. Zbudou-li těstoviny, opékám je na troše oleje a přidám pár kapek smetany.
Načítám komentáře...