Crozets
Seznam surovin
- těstoviny 350 gramů (ve tvaru malých čtverečků - fleků)
- sůl
- cibule 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 1,5 lžíce
- olej
- slanina 100 gramů
- sýr s bílou plísní 1 balení (Hermadur)
Postup přípravy
Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme je doměkka.
Cibule oloupeme, nakrájíme na kroužky, lehce je obalíme v hladké mouce, osmažíme v rozehřátém oleji dozlatova a necháme odkapat na savé papírové utěrce. Slaninu nakrájíme na plátky a opečeme na suché rozehřáté pánvi dokřupava.
Uvařené těstoviny slijeme a ještě horké je promícháme se sýrem nakrájeným na kostičky. Rozdělíme je na talíře a každou porci ozdobíme osmaženými cibulovými kroužky a plátky slaniny.
Poznámka k receptu
Když slaninu i cibuli nakrájíte na drobnější kousky, můžete je přimíchat přímo do těstovin spolu se sýrem.
Načítám komentáře...