Dvoubarevné špagety s ořechovou omáčkou
Seznam surovin
- ořechy vlašské 250 gramů
- špagety 200 gramů
- špagety 150 gramů (sépiové)
- smetana na šlehání 1,2 decilitru
- cibule 1 kus
- máslo pomazánkové 50 gramů
- sýr Parmezán 50 gramů
- olej olivový 1/2 decilitru
- česnek 2 stroužky
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 175 °C. Ořechy nasypeme na plech a pečeme je asi 12 minut, dokud nezačnou lehce hnědnout. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Do pánve nalijeme olej, přidáme oloupanou nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme jemně nakrájený česnek, přilijeme smetanu a za stálého míchání zvolna provaříme.
Do omáčky přidáme pomazánkové máslo, opečené ořechy a podle chuti přisolíme a opepříme. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme je omáčkou a posypeme parmazánem a petrželkou.
Načítám komentáře...