Gnocchi s kadeřávkem a sušenou šunkou
Seznam surovin
- gnocchi 500 gramů
- šunka sušená 100 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- tymián 3 snítky (čerstvý)
- vývar hovězí 250 mililitrů
- salát kadeřavý 2 hrsti
- sýr Parmezán 50 gramů
- olej olivový 5 lžic
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky a šunku na kostičky (nebo na nudličky). Kadeřávek nasekejte. V hrnci rozpalte 2 lžíce oleje a orestujte na něm cibuli a česnek. Pak přidejte šunku a krátce ji opečte. Vsypte kadeřávek a zalijte ho rajčaty a vývarem. Duste asi 15 minut, aby se tekutina zredukovala na omáčku.
2. Gnocchi uvařte podle návodu, obvykle je stačí 2–3 minuty vařit v osolené vodě. Pak je opečte na zbylém oleji. Ochutnejte omáčku, podle potřeby ji dosolte a opepřete, vmíchejte tymián a část parmazánu. Do omáčky vsypte gnocchi, promíchejte a rozdělte je na talíře. Zasypte zbylým parmazánem a podávejte.
Poznámka k receptu
Do téhle italské rychlovky zužitkujete i silnější plátky šunky, které se nehodí k jídlu zasyrova. A pokud vám zůstanou poslední kousky celé kýty, bez váhání je zužitkujte. Všechny zbytky jsou vítány.
Načítám komentáře...