Jihotyrolské Schlutzkrapfen
Seznam surovin
Těsto:
- mouka žitná 150 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- vejce 1 kus
- voda 55 mililitrů (vlažná)
- olej 1 lžíce
- sůl
Náplň:
- špenát 150 gramů (uvařený)
- cibule 50 gramů
- česnek 1 stroužek (menší)
- máslo 1 lžíce
- tvaroh 100 gramů
- sýr Parmezán 1 lžíce
- pažitka 1 lžíce
- muškátový květ 1 špetka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Těsto:
Smícháme oba druhy mouky, osolíme, rozprostřeme do kruhu na vál a osolíme. Vejce smícháme s teplou vodou a olejem a společně rozšleháme, směs nalijeme na vál do středu mouky a hnětením vytvoříme hladké těsto. Těsto zakryjeme a necháme kynout asi 30 minut.
2. Náplň:
Špenát nakrájíme na jemno, osmahneme cibuli a česnek na másle, přidáme špenát a necháme mírně vychladnout. Přidáme tvaroh, parmazán a pažitku, ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a dobře promícháme. Těsto nyní zpracujeme tvořítkem na těstoviny, a to co nejrychleji, aby nevyschlo. Kulatým, hladkým břity vykrájíme kousky cca 7 cm v průměru. Plníme malou lžičkou přesně doprostřed. Okraje každého kousku pak navlhčíme vodou a prsty spojíme.
3. Dokončení:
Schlutzkrapfen vaříme 3-4 minuty ve slané vodě a můžeme podávat. Servírujeme posypané parmezánem a podáváme s hnědým máslem a pažitkou.
Poznámka k receptu
Další recepty z italské provincie Jižní Tyrolsko:
https://www.suedtirol.info/cs/Prakticke-informace/Jihotyrolska-kuchyne-a-recepty.html
https://www.suedtirol.info/cs/Prakticke-informace/Jihotyrolska-kuchyne-a-recepty.html?utmsource=www.igurmet.cz%20&utmmedium=article%20kitchen&utm_campaign=CZ%20Winterkampagne%202015
Načítám komentáře...