Kuskus s cuketou a kuřecím masem
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 plátky (prsa)
- cuketa 400 gramů (mladá)
- mrkev 3 kusy
- cibule 2 kusy
- rajčata 1 konzerva (loupaná)
- cizrna 1 konzerva (ve slaném nálevu)
- vývar drůbeží 300 mililitrů
- zázvor 1/2 lžičky (mletý)
- skořice 1 špetka
- koření chilli 1 špetka (mleté)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- kuskus 4 porce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- cukr 1 lžička
Postup přípravy
Do kastrolu dejte omyté a na půlky překrojené řízky. Přidejte scezenou a propláchnutou cizrnu, očištěné a na půlky překrájené mrkve, všechno koření, osolte, opepřete a zalijte rajčaty i s nálevem. Přilijte vývar, lehce promíchejte, uveďte do varu, teplotu snižte, zakryjte poklicí a zvolna vařte 15 - 20 minut.
Pak vmíchejte omyté a na čtvrtky překrájené cukety, cukr a vařte, dokud není vše měkké (5 - 10 minut).
Mezitím připravte podle návodu na obalu čtyři porce kuskusu. Hotový kuskus rozdělte na talíře, přidejte maso s omáčkou a zeleninou. Nakonec posypte zelenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Místo cizrny můžete použít bílé fazolky ve slaném nálevu.
Načítám komentáře...