LASAGNE NA VÍNĚ

Seznam surovin

Na omáčku:

Na lasagne:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Řapíkatý celer podélně překrojte a nakrájejte na tenká kolečka, mrkev krájejte podélně na čtvrtiny a pak tenká kolečka, cibuli a slaninu na malé kostičky. Rajčata nařízněte a v hrnci spařte horkou vodou. Poté je oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci se silným dnem rozpalte olivový olej, nejprve začněte opékat cibuli, a když zesklovatí, přidejte slaninu a po pár minutách i mrkev a celer. Zeleninu restujte alespoň 15 minut dozlatova. Přidejte mleté maso a pořádně promíchejte. Jakmile se maso zatáhne, zalijte ho asi skleničkou portského a skleničkou červeného vína. Po odpaření vína přimíchejte vylisovaný česnek a pokrájená rajčata. Přidejte i marmeládu, protlak, půl lžičky papriky, půl lžičky kurkumy, také pořádně opepřete a osolte. Nechte dusit asi půl hodiny, občas zamíchejte a případně podlijte vodou nebo vínem. Po půl hodině ochutnejte, jestli jsou maso a zelenina měkké, dochuťte, pokud je to třeba, a přilijte ještě kapku portského. To už se pak dál nebude vařit a jeho chuť zůstane v omáčce. Nastrouhejte parmazán a připravte pekáček. Na dno pekáčku nalijte lžíci omáčky a na ni naklaďte první vrstvu lasagní. Pak dávejte vždy vrstvu omáčky a na ni lasagne. Třetí vrstvu posypte parmazánem. Tak pokračujte, dokud nezbude žádná omáčka. Na závěr lasagne posypte vrstvou parmazánu a pečte asi na 180 °C 20 až 30 minut, dokud sýr nezezlátne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...