Lasagne s pórkem a červenou čočkou
Seznam surovin
- lasagne 8 plátků
- pórek 500 gramů
- rajčata 2 kusy (masitá)
- čočka červená 100 gramů
- česnek 1 stroužek
- rajčatový protlak 2 lžíce
- sýr Parmezán 100 gramů (nastrouhaný)
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- olej 2 lžíce
- oregano 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Vložte ho do rozpáleného oleje a osmahněte. Potom ho zalijte sklenicí vody, přidejte čočku a duste asi 20 minut (podle potřeby dolijte vodu). Do směsi vmíchejte prolisovaný česnek, rajský protlak a oregano, ochuťte solí a pepřem, podlijte vodou a ještě 5 minut vařte při mírné teplotě (směs by měla být téměř tekutá).
Zapékací misku vytřete olejem a na dno rozetřete vrstvu čočkové směsi, poklaďte plátky rajčat a na ně rozložte lasagne, přelijte čočkovou směsí, poklaďte opět plátky rajčat a lasagnemi. Vrchní vrstvu tvoří čočková směs, kterou přelijte smetanou rozmíchanou se strouhaným sýrem.
Formu vložte do předehřáté trouby a lasagne pečte 30 minut při 180°C.
Načítám komentáře...