Lasagne se žampiony
Seznam surovin
- žampiony 600 gramů
- lasagne 300 gramů (pláty)
- rukola 200 gramů
- sýr Mozzarella 2 balení (bochánky)
- smetana zakysaná 4 decilitry
- vejce 2 kusy
- máslo 60 gramů
- sýr tvrdý 40 gramů (Parmezán jemně mletý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Lasagne vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme je “al dente” (tvrdší na skus). Zchladíme je ve studené vodě a necháme odkapat.
V misce smícháme zakysanou smetanu s vejci, solí, pepřem a nastrouhanou mozzarellou. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, listy rukoly vypereme ve vodě a necháme odkapat.
Zapékací formu lehce vymažeme máslem a vyložíme ji plátem lasagní. Poklademe ho třetinou žampionů a vrstvou rukoly, zalijeme třetinou smetany, pokapeme máslem a jemně posypeme parmazánem. To vše zopakujeme ještě dvakrát. Přidáme poslední vrstvu těsta, kterou už jen potřeme máslem, vše vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme dozlatova asi 35 minut.
Načítám komentáře...