Linguine s ančovičkami, kapary, olivami a strouhankou
Seznam surovin
- těstoviny 300 gramů (linguine)
- olej olivový 10 lžic
- olivy černé 100 gramů
- paprička chilli červená 2 kusy
- kapary 1 lžíce
- ančovičky 6 kusů
- strouhanka 60 gramů (čerstvá)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím na polovině oleje osmahněte podélně pokrájené olivy, jemně nasekané chilli papričky, propláchnuté a osušené kapary a ančovičky.
2. Těstoviny sceďte a vmíchejte je do pánve k ančovičkám. Důkladně promíchejte a zlehka opepřete. Na druhé polovině oleje dozlatova osmahněte strouhanku a vmíchejte ji k horkým těstovinám. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Rychle hotové a neskutečně dobré. Musí se sníst ihned, jinak ztratí glanc.
Načítám komentáře...