Linguine s cuketou, rajčaty a avokádem
Seznam surovin
- těstoviny 1 balení (linguine nebo špagety)
- cuketa 1 kus
- avokádo 1 kus (malé)
- smetana na šlehání 1 kelímek
- rajčata 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- sýr Ricotta 4 lžíce (nebo Pecorino, hoblinky)
- olej olivový 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Omytou cuketu rozkrojíme na poloviny a nakrájíme je příčně na plátky. Oloupaný česnek nakrájíme na jemné plátky, rajčata nakrojíme na špičce do křížku a zprudka je spaříme ve vroucí vodě. Oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Avokádo rozkrojíme na poloviny, vyjmeme pecku, dužninu rozkrojíme na čtvrtky, stáhneme slupku a nakrájíme na tenké plátky.
Na rozpáleném oleji v kastrolu zprudka orestujeme cuketu a česnek, osolíme a opepříme, zalijeme smetanou a tekutinu varem zredukujeme na polovinu. Do směsi přidáme odkapaná rajčata, avokádo a minutu provaříme.
Nakonec do zeleniny vmícháme uvařené těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme sýrem.
Poznámka k receptu
corino je sýr z ovčího mléka, může být buď jemný a měkký, nebo naopak velmi tvrdý a zralý. Mladý nezralý sýr se nazývá Ricotta Pecorino a nejznámější uzrálý sýr je Pecorino Romano. Prodává se ve velkých válcích s tvrdou žlutou kůrkou. Pro tento pokrm se hodí tvrdý zralý typ, ale můžete použít také strouhaný parmazán.
Načítám komentáře...