Linguiny s rybím filetem a rajčátky
Seznam surovin
- těstoviny 500 gramů (špagety nebo linguine)
- ryba 2 kusy (pečený filet mořský)
- rajčátka cherry 300 gramů
- česnek 4 stroužky
- olivy 4 lžíce (Tagglasca)
- olej olivový
- petržel hladkolistá (podle chuti)
- víno bílé (na zakápnutí)
- citronová kůra
- chřest 2 hrsti
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Těstoviny uvařte ve výrazně slané vodě. Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata rozkrojená na polovinu, česnek nakrájený na tenké plátky, olivy Taggiasca, špetku mořské soli a lehce prohřejte.
2. Těstoviny slijte, než dosáhnou konzistence al dente, tedy přibližně o 2 minuty dřív. Přidejte je k ostatním ingrediencím na pánev, lehce prohoďte (nejlépe to jde na pánvi wok). Nakonec přidejte rybí filety, nemusíte je ani příliš krájet, klidně je nechte v kuse.
Přidejte nasekanou petrželku a podle chuti zakápněte bílým vínem. Opět párkrát prohoďte na pánvi nebo lehce promíchejte tak, aby se ryba nerozdrobila na kousíčky. Podávejte posypané trochou nastrouhané citronové kůry, dodá jídlu svěžest.
Poznámka k receptu
- Tyhle těstoviny jsou ideální, když někdy zbude kousek pečené ryby. Markéta s receptem často experimentuje, a i když si myslí, že zelený slanorožec stojí za ochutnání, není podmínkou. Klidně ho vynechejte nebo nahraďte kouskem avokáda nebo kadeřávku.
- Slanorožec je rostlina, která roste hned u moře, v deltách řek. Krásně křupe a její výrazně slanou chuť zmírní tepelná úprava. Prodává ji Makro, Kolonial, objevit by se měla i v prodejnách Globus.
Načítám komentáře...