Masové taštičky buuz
Postup přípravy
1. Mouku a žloutek zpracujte s trochou vlažné vody na tužší těsto podobné nudlovému. Nechte ho 5 až 8 minut odpočinout.
2. Maso důkladně promíchejte s najemno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, se solí, s pepřem a paprikou.
3. Těsto rozválejte do tvaru válečku. Rozkrájejte ho na malé, asi 1,5cm velké kousky. Každý pak vytvarujte do podoby placičky. Do středu každé dejte lžičku masové směsi a varhánkovitě pak náplň uzavřete do tvaru jakési taštičky.
4. Klaďte je na pařák a vařte v páře asi 15 minut. Podávejte horké se zeleninovým salátem podle sezony
Poznámka k receptu
Maso je základem mongolské kuchyně stejně jako různá těsta. V tomto receptu se originálně, co se týká vaření, setkalo obojí.
16 taštiček
Načítám komentáře...