Masové taštičky buuz

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku a žloutek zpracujte s trochou vlažné vody na tužší těsto podobné nudlovému. Nechte ho 5 až 8 minut odpočinout.

2. Maso důkladně promíchejte s najemno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, se solí, s pepřem a paprikou.

3. Těsto rozválejte do tvaru válečku. Rozkrájejte ho na malé, asi 1,5cm velké kousky. Každý pak vytvarujte do podoby placičky. Do středu každé dejte lžičku masové směsi a varhánkovitě pak náplň uzavřete do tvaru jakési taštičky.

4. Klaďte je na pařák a vařte v páře asi 15 minut. Podávejte horké se zeleninovým salátem podle sezony

Poznámka k receptu

Maso je základem mongolské kuchyně stejně jako různá těsta. V tomto receptu se originálně, co se týká vaření, setkalo obojí.

16 taštiček

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...