Mušličky s rajčaty, fazolemi a chilli
Seznam surovin
- těstoviny 500 gramů (mušličky)
- rajčata 400 gramů (sterilovaná drcená)
- fazole červené 300 gramů (sterilované )
- šunka parmská 4 plátky
- cibule 1 kus
- paprička chilli červená 2 kusy
- olej olivový 2 lžíce (na opečení šunky, orestování česneku a cibule )
- bazalka 5 listů (čerstvá)
- petržel kadeřavá/kudrnka 5 kusů
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl 2 špetky
- česnek 2 stroužky
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente (tvrdší na skus). Plátky parmské šunky krátce opečeme z obou stran na olivovém oleji.
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme v kastrolu na olivovém oleji. Přidáme drcená rajčata, scezené a propláchnuté fazole, osolíme, opepříme, promícháme a 10 minut pomalu vaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem, přidáme do ní uvařené a scezené těstoviny a promícháme.
Těstoviny rozdělíme na talíře a každou porci ozdobíme nakrájenými chilli papričkami (můžeme je předem zbavit semínek, abychom zmírnili pálivost), kousky opečené šunky, lístky bazalky a nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...