Pastasotto s hříbky a bílým vínem
Postup přípravy
1. Polovinu očištěných hub nakrájejte na plátky. Menší hříbky jen rozkrojte na půlky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2. Čtyři lžíce oleje zahřejte v hrnci. Vsypte cibuli, česnek, plátky hub a restujte, až se tekutina z hub vydusí. Pak je zalijte vínem a nechte ho odpařit. Vsypte těstoviny, zalijte horkým vývarem a na mírném ohni vařte 12–15 minut.
3. v pánvi zahřejte zbylý olej a orestujte na něm poloviny hříbků. Zasypte lístky tymiánu, osolte a opepřete. Sundejte z ohně a vmíchejte máslo.
4. vařené těstoviny smíchejte s houbami a posypte sýrem.
Poznámka k receptu
Pastasotto kombinuje lehkost těstovin s vláčností risotta. Tato příprava je hitem hlavně v severní Itálii.
Načítám komentáře...