Pelmeně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku, asi 4 lžíce studené vody a špetku soli zpracujte na tužší těsto a zakryté ho nechte přibližně půlhodinku odležet.

2. Poté těsto rozválejte a skleničkou nebo vykrajovátkem z něj tvořte placičky o průměru 5 cm. Na každou z nich položte trochu směsi z masa, najemno pokrájené cibule, soli a pepře. Přeložte ji na polovinu a okraje pevně přimáčkněte k sobě (můžete ještě přitisknout i protilehlé špičky k sobě tak, že pelmeně vypadají jako italské tortellini).

3. Vkládejte je do vroucího vývaru a vařte asi šest minut. Horké pelmeně na talíři přelijte rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou. Podávat je můžete i se zeleninovým salátem (nebo s lístky řepy).

Poznámka k receptu

Těmto plněným těstovinám dává neodolatelný šmrnc uvaření ve vývaru a pořádná porce zakysané smetany.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...