Pelmeně
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- mleté maso 350 gramů
- cibule 1 kus
- vývar (na zavaření)
- máslo (k podávání)
- smetana zakysaná (k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Mouku, asi 4 lžíce studené vody a špetku soli zpracujte na tužší těsto a zakryté ho nechte přibližně půlhodinku odležet.
2. Poté těsto rozválejte a skleničkou nebo vykrajovátkem z něj tvořte placičky o průměru 5 cm. Na každou z nich položte trochu směsi z masa, najemno pokrájené cibule, soli a pepře. Přeložte ji na polovinu a okraje pevně přimáčkněte k sobě (můžete ještě přitisknout i protilehlé špičky k sobě tak, že pelmeně vypadají jako italské tortellini).
3. Vkládejte je do vroucího vývaru a vařte asi šest minut. Horké pelmeně na talíři přelijte rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou. Podávat je můžete i se zeleninovým salátem (nebo s lístky řepy).
Poznámka k receptu
Těmto plněným těstovinám dává neodolatelný šmrnc uvaření ve vývaru a pořádná porce zakysané smetany.
Načítám komentáře...