Penne Al funghi porcini Pierce Brosnana
Seznam surovin
- olej olivový 1 šálek (extra panenský)
- hříbky 4 kusy (čerstvé)
- česnek 2 stroužky (utřený)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 šálek
- sůl
- pepř
- víno bílé 1 šálek (kvalitní)
- rajčata 1 hrnek (loupaná, spařená ve vodě)
- těstoviny 1 balení (kvalitní penne)
- sýr Parmezán 2 lžíce
- bazalka 1 snítka
Postup přípravy
Na velké pánvi orestujeme hříbky s česnekem a petrželkou a dochutíme solí a pepřem.
Přidáme víno a dusíme dokud se nevypaří (cca. 8 minut) Poté přidáme rajčata a vaříme na mírném ohni dalších 5 minut.
Zatím si připravíme těstoviny (klasickým způsobem do al dente) Uvařené je pak přidejte k omáčce s hříbku a posypte parmazánem.
Podávejte horké ozdobené snítkou bazalky.
Načítám komentáře...