Penne arrabiata
Seznam surovin
- těstoviny 200 gramů (penne)
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- paprička chilli červená 2 kusy
- česnek 3 stroužky
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sýr Parmezán 50 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Těstoviny uvařte v osolené vodě. Česnek nakrájejte na plátky, feferonku na tenká kolečka a ve větší pánvi je na rozpáleném oleji chvilku restujte (česnek by neměl zhnědnout). Pak přidejte rajčata, část nasekané petrželky a vařte asi 10 minut, aby se omáčka lehce zahustila.
Hotové penne sceďte, vsypte do pánve, přidejte zbylou petrželku a promíchejte. Ihned podávejte posypané hoblinkami parmezánu.
Načítám komentáře...