Penne s rajčaty a brokolicí
Seznam surovin
- těstoviny 400 gramů (penne)
- brokolice 300 gramů (stonková)
- rajčátka cherry 200 gramů
- pesto bazalkové 3 lžíce
- sýr Mozzarella 250 gramů
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Těstoviny uvařte podle návodu, aby byly al dente. V menším hrnci přiveď- te k varu osolenou vodu a blanšírujte brokolici – vsypte ji do vody, vařte asi 3 minuty a pak ihned slijte a zchlaďte ve studené vodě.
2. Když jsou těstoviny téměř hotové, rozpalte ve velké hlubší pánvi olej a orestujte na něm na plátky nakrájený česnek. Přidejte rajčata, brokolici a krátce je opečte. Zakápněte citronovou šťávou, stáhněte z plotny a vmíchejte pesto a těstoviny. Osolte, opepřete a podávejte s natrhanou mozzarellou a lístky tymiánu.
Poznámka k receptu
Stonková brokolice je jemnější než její košťálová sestra, ale pokud ji neseženete, klidně obyčejnou brokolici použijte, ovšem jen drobnější růžice. Ty větší a košťál si nechte na polévku.
Načítám komentáře...