Penne s ricottovo-rajčatovou omáčkou
Seznam surovin
- těstoviny 200 gramů (penne)
- slanina anglická 100 gramů
- česnek 1 stroužek
- sýr Ricotta 50 gramů
- rajčata sterilovaná 200 gramů
- vývar kuřecí 100 mililitrů
- víno červené 50 mililitrů
- sýr Parmezán 1 lžíce (+ k podávání)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Těstoviny uvařte podle návodu. Slaninu nakrájejte na kousky, česnek na plátky, V hluboké pánvi rozpalte olej a slaninu na něm opražte. Pak krátce orestujte česnek, zalijte vínem a nechte ho odpařit. Přilijte rajčata a vývar, osolte, opepřete a vařte asi 10 minut, aby omáčka zhoustla. Stáhněte ji z plotny, vmíchejte ricottu, parmazán a nasekanou petrželku. Nakonec vmíchejte uvařené těstoviny a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Kombinaci rajčatové omáčky a slaniny nikdy neodoláme, tahle krémová verze nás ale dostala do kolen. Pokud máte rádi pikantní příchuť, přidejte ještě trochu mletého chilli.
Načítám komentáře...