Pizzoccheri - Tmavé nudle s kapustou
Seznam surovin
- kapusta 1 kus (menší, na drobno nakrájená)
- brambory 1 kus (velká, oloupaná, nakrájená na kousky)
- máslo 125 gramů
- pórek 2 kusy (nakrájené nadrobno)
- šalvěj 2 listy (čerstvé)
- nudle 450 gramů (celozrných, širších, tagliatelle)
- sýr Parmezán 100 gramů (nastrouhaný)
- sýr polotvrdý 175 gramů (Blaťácké zlato, lépe sýr Fontina - na kousky)
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup přípravy
1. V mírně osolené vroucí vodě minutu povařte kapustu. Vyjměte ji děrovanou naběračkou, zchlaďte prolitím ledovou vodou a nechte stranou. Ve stejné vodě uvařte 10 minut kousky brambory a dobře je sceďte.
2. V kastrolu rozehřejte máslo a osmažte na něm kapustu, bramboru, pórek a šalvěj.
3. Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte těstoviny tak, aby zůstaly na skus pevné. Sceďte je, přidejte k zelenině, promíchejte a ještě přibližně 3 minuty restujte. Sejměte z ohně, vmíchejte oba druhy sýrů a vše prohřejte, aby sýry změkly.
4. Pizzoccheri podávejte osolené a okořeněné. Chcete-li, můžete je přesunout do zapékací formy a krátce prohřát v troubě.
Načítám komentáře...