Rajčatové lasagne s hráškem
Seznam surovin
Lasagne:
- klobása 2 kusy (italská masová)
- lasagne 225 gramů
- sýr Mozzarella 125 gramů
- rajčata 6 kusů
- rajčatová passata 500 gramů
- hrášek 100 gramů
- olej olivový 5 lžic
- sůl
- sýr Parmezán 3 lžíce (nastrouhaný)
Bešamel:
- máslo 40 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- mléko 360 mililitrů
Postup přípravy
1. Lasagne uvařte dle návodu na obalu, sceďte a odložte stranou.
2. Nyní připravte bešamel. Máslo pomalu rozpusťte na pánvi, vsypte mouku a lehce ji orestujte. Směs zalijte mlékem a metličkou rozmíchejte dohladka. Přiveďte k varu a míchejte, dokud bešamel nezhoustne.
3. Pekáček vytřete bešamelem a vrstvěte lasagne, passatu, vymačkanou klobásu, hrášek, plátky rajčat a mozzarellu. Pokračujte ve vrstvení, dokud vám nedojdou ingredience. Horní vrstvu bude tvořit bešamel pokrytý plátky mozzarelly.
4. Povrch zakapejte olejem a pečte přibližně 45 minut v troubě rozehřáté na 170 °C. Po upečení je ještě zasypte parmazánem.
5. Lasagne krájejte, vždy až mírně zchladnou.
Recept na passatu najdete zde
Načítám komentáře...