RAJČATOVÉ TĚSTOVINY S MOZZARELLOU
Seznam surovin
- těstoviny 12 plátků (rajčatové)
- rajčátka cherry 100 gramů
- cibule šalotka 1 kus
- česnek 2 stroužky
- sýr Mozzarella 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- sýr Parmezán (k podávání)
- bazalka (čerstvá k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Těstoviny rozkrájejte na malé obdélníky a uprostřed „seštípněte“, aby se spojily, tím se vytvoří mašličky farfalle. Pláty, které zatím nepoužíváte, mějte zakryté, aby neoschly, farfalle totiž vyrobíte jen z těstovin úplně čerstvých. Jakmile začnou osychat, nebude spoj držet. Dejte vařit osolenou vodu.
2. Šalotku a česnek nakrájejte nadrobno, část rajčátek rozpulte nebo rozčtvrťte, ostatní nechte vcelku. V pánvi rozpalte olivový olej a rajčátka chvilku opékejte. Když začnou měknout, přidejte česnek a šalotku, osolte, opepřete a krátce orestujte. Ve stejnou chvíli vhoďte mašličky do vroucí vody, budou hotové asi za 2 minuty. Pánev stáhněte z plotny (můžete do ní přidat pár lžic vody, ve které se vařily těstoviny), vsypte scezené mašličky, lístky bazalky, natrhanou mozzarellu a zlehka promíchejte. Podávejte posypané parmazánem.
Poznámka k receptu
Výrobu roztomilých mašliček zvládnou i děti, vy jen zkontrolujte, zda jsou ve středu pořádně zmáčknuté, aby se během varu nerozpojily.
Načítám komentáře...