RAJČATOVÉ TĚSTOVINY S MOZZARELLOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těstoviny rozkrájejte na malé obdélníky a uprostřed „seštípněte“, aby se spojily, tím se vytvoří mašličky farfalle. Pláty, které zatím nepoužíváte, mějte zakryté, aby neoschly, farfalle totiž vyrobíte jen z těstovin úplně čerstvých. Jakmile začnou osychat, nebude spoj držet. Dejte vařit osolenou vodu.

2. Šalotku a česnek nakrájejte nadrobno, část rajčátek rozpulte nebo rozčtvrťte, ostatní nechte vcelku. V pánvi rozpalte olivový olej a rajčátka chvilku opékejte. Když začnou měknout, přidejte česnek a šalotku, osolte, opepřete a krátce orestujte. Ve stejnou chvíli vhoďte mašličky do vroucí vody, budou hotové asi za 2 minuty. Pánev stáhněte z plotny (můžete do ní přidat pár lžic vody, ve které se vařily těstoviny), vsypte scezené mašličky, lístky bazalky, natrhanou mozzarellu a zlehka promíchejte. Podávejte posypané parmazánem.

Poznámka k receptu

Výrobu roztomilých mašliček zvládnou i děti, vy jen zkontrolujte, zda jsou ve středu pořádně zmáčknuté, aby se během varu nerozpojily.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...