ŘEPNÉ RAVIOLY S KOZÍM SÝREM
Seznam surovin
- těstoviny 12 plátků (růžové)
- sýr Parmezán 50 gramů
- sýr kozí 200 gramů (čerstvý)
- tymián 1 hrst (čerstvý)
- vejce 1 kus
- sůl
- pepř
Mátovo-ořechové pesto:
- máta 2 hrsti (čerstvá)
- tymián 1 hrst (čerstvý)
- ořechy vlašské 1 hrst
- sýr Parmezán 50 gramů
- česnek 3 stroužky
- olej olivový 50 mililitrů (50-100 ml)
- ocet Balsamico 1 lžička
- citronová kůra (z 1 citronu)
- sůl
Postup přípravy
1. V misce smíchejte kozí sýr, najemno nastrouhaný parmazán, lístky tymiánu a vejce, osolte a opepřete. Připravte první plát těsta a v pravidelných rozestupech nandejte lžičkou kopeček náplně. Těsto kolem náplně štětcem nebo prstem potřete vodou a přikryjte druhým plátem. Jemně ho utěsněte kolem náplně a vykrajovátkem nebo rádýlkem vyřízněte ravioly.
2. Hotové těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě a rozmixujte suroviny na pesto. Nemusí to být úplně dohladka, není na škodu, když v soustu sem tam křupne kousek ořechu. Podávejte zakápnuté pestem a posypané parmazánem.
Poznámka k receptu
Velmi efektní jídlo, které je jako stvořené na společné večeře s přáteli. Připravit ho pro víc strávníků ale znamená hodně práce. Využijte toho, že vykrajovat ravioly je zábava, a pozvěte hosty do kuchyně, ať si každý svou porci připraví sám. Kromě perfektního jídla jim připravíte i skvělý zážitek a možná je inspirujete ke koupi vlastního strojku.
Načítám komentáře...