Římské cannelloni
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- sůl
- vejce 3 kusy
- voda 1,5 lžíce (vlažná)
- hovězí maso 100 gramů (vařené)
- mozeček 100 gramů (odblaněný)
- vepřové maso 100 gramů (vařené, nebo uzené, tučné)
- česnek 1 stroužek
- špenát 100 gramů (listový, vařený, okapaný)
- vejce 1 kus
- pepř černý (mletý)
- petržel hladkolistá (nasekaná)
- sýr tvrdý 2 lžíce (nastrouhaný)
- máslo 40 gramů
- rajčatová omáčka 400 mililitrů
- sýr Parmezán 4 lžíce (nastrouhaný, na posypání)
Postup přípravy
Z ingrediencí uhněteme tuhé těsto a vyválíme na tenkou placku. Z ní vykrajujeme obdélníčky o velikosti asi 7 x 10 cm. Vaříme je velmi krátce (4 - 5 minut) ve slané vodě, vybereme plochým cedníkem, necháme okapat a rozložíme na čistou utěrku k dalšímu použití.
Hovězí a vepřové maso, mozeček a špenát jemně umeleme, smícháme s vejcem, solí, pepřem a přimícháme sekanou petrželku a strouhaný sýr. Směs rozdělíme stejnoměrně na vařené těstovinové obdélníčky. Cannelloni sbalíme jako palačinky a vyrovnáme do máslem vymazané misky.
Zalijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem, pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a zapékáme asi 20 minut v mírně vyhřáté troubě.
Načítám komentáře...