Rizoto se zahradní zeleninou
Seznam surovin
- rýže těstovinová 300 gramů
- brokolice 200 gramů (růžičky)
- fazolky zelené 150 gramů (očištěné)
- pórek 100 gramů (bílá část)
- mrkev 1 kus (oloupaná)
- smetana na vaření 2,5 decilitru
- sýr Parmezán 40 gramů
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní mrkev nakrájenou na plátky a když voda začne znovu vřít, přidáme fazolky a vaříme ještě asi 2 minuty. Pak přimícháme brokolici a opět přivedeme k varu. Na závěr přidáme na kolečka nakrájený pórek a jen ho necháme spařit.
Zeleninu scedíme a vývar nalijeme do kastrolu. Přisypeme těstovinovou rýži a uvaříme ji téměř do měkka. Scedíme ji, vrátíme zpět do kastrolu, přilijeme smetanu a vaříme zvolna za občasného promíchání do zhoustnutí.
Na závěr opatrně vmícháme povařenou zeleninu, rizoto dochutíme solí a pepřem, rozdělíme na talíře, každou porci posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Na výrobu hoblinek z parmazánu použijte ostrou škrabku na brambory.
Načítám komentáře...