RÝŽOVÉ NUDLE S BROKOLICOVÝM KOŠŤÁLEM
Seznam surovin
- nudle rýžové 125 gramů
- brokolice 1 kus (košťál)
- mrkvové slupky 2 hrsti
- hrášek cukrový 1 hrst
- tofu 100 gramů
- sójová omáčka 2 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- zázvor (čerstvý 2cm)
- šťáva limetková (z 1/2 limetky)
- česnek 2 stroužky
- cibulka jarní 1 kus
- olej sezamový 2 lžíce
- arašídy (k podávání)
- chilli vločky (k podávání)
Postup přípravy
1. Košťál oloupejte a použijte z něj jen křupavou vnitřní část. Tu nakrájejte na nudličky. Jarní cibulku nasekejte a oddělte od sebe bílou a zelenou část, česnek nakrájejte na plátky, zázvor nastrouhejte najemno, tofu nakrájejte na kostičky. Cukrový hrášek nechte vcelku nebo ho rozpulte.
2. Nudle připravte podle návodu (obvykle se krátce vaří v horké vodě a proplachují studenou). V hlubší pánvi nebo ve woku rozpalte olej a orestujte česnek, zázvor a bílou část cibulky. Pak přidejte tofu, košťál a opékejte. Nakonec přidejte zelenou část cibulky, mrkvové slupky a hrášek a také je krátce orestujte. Přilijte sójovou a rybí omáčku a vmíchejte nudle. Podle chuti dolaďte limetovou šťávou a podávejte s nasekanými arašídy a chilli vločkami, aby si každý doladil svou porci podle chuti
Poznámka k receptu
Vrchní část košťálu je sice plná chuti, bývá ale poměrně dřevnatá. Seřízněte ji a použijte třeba do vývaru. Vnitřek košťálu je jemný a chutná jako kedlubna. Nakrájejte ho a snězte jen tak, v salátu nebo v naší asijské rychlovce.
Načítám komentáře...