RÝŽOVÉ NUDLE S BROKOLICOVÝM KOŠŤÁLEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Košťál oloupejte a použijte z něj jen křupavou vnitřní část. Tu nakrájejte na nudličky. Jarní cibulku nasekejte a oddělte od sebe bílou a zelenou část, česnek nakrájejte na plátky, zázvor nastrouhejte najemno, tofu nakrájejte na kostičky. Cukrový hrášek nechte vcelku nebo ho rozpulte.

2. Nudle připravte podle návodu (obvykle se krátce vaří v horké vodě a proplachují studenou). V hlubší pánvi nebo ve woku rozpalte olej a orestujte česnek, zázvor a bílou část cibulky. Pak přidejte tofu, košťál a opékejte. Nakonec přidejte zelenou část cibulky, mrkvové slupky a hrášek a také je krátce orestujte. Přilijte sójovou a rybí omáčku a vmíchejte nudle. Podle chuti dolaďte limetovou šťávou a podávejte s nasekanými arašídy a chilli vločkami, aby si každý doladil svou porci podle chuti

Poznámka k receptu

Vrchní část košťálu je sice plná chuti, bývá ale poměrně dřevnatá. Seřízněte ji a použijte třeba do vývaru. Vnitřek košťálu je jemný a chutná jako kedlubna. Nakrájejte ho a snězte jen tak, v salátu nebo v naší asijské rychlovce.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...