Sardinkové linguine na asijský způsob
Seznam surovin
- těstoviny 200 gramů (linguine)
- sardinka 1 plechovka (Baltické sardinky King Oscar v rostlinném oleji)
- cibule šalotka 1 kus
- olivy 10 kusů (kalamata)
- kapary 1 lžíce
- rukola 1 hrst
- šťáva citronová 1 lžíce (z půlky citronu)
- pepř růžový 1 lžička (podle chuti)
- sůl 1 špetka (podle chuti)
- pepř černý 1 špetka (podle chuti)
Postup přípravy
Přiveďte hrnec vody k varu. Vařte těstoviny podle pokynů na balení, přibližně 8 - 10 minut v osolené vodě. Uvařené těstoviny slijte, pozor, nechte si asi 2 lžíce této vody a vraťte těstoviny do hrnce.
Mezitím co se těstoviny vaří slijte olej z plechovky sardinek do pánve. Zahřejte a nechte v něm zesklovatět najemno pokrájenou cibuli.
Přidejte cibuli s olejem k těstovinám, promíchejte. Postupně přidávejte pokrájené olivy, kapary a rukolu, teplé těstoviny ji mírně zvlní. Ochuťte solí a drceným černým pepřem. Naposledy nasypte nakrájené sardinky.
Těsně před podáním pokapejte citronovou šťávou a posypte podrceným červeným pepřem.
Načítám komentáře...