Sépiové špagety
Seznam surovin
- špagety 400 gramů (sépiové)
- těsto filo 200 gramů (nebo 300 g tence rozváleného listového těsta)
- smetana na šlehání 2,5 decilitru
- máslo 60 gramů
- sýr s modrou plísní 60 gramů
- sýr Ementál 50 gramů
- sýr Parmezán 30 gramů
- pažitka 1 svazek
- rajčátka cherry 2 kusy
- sůl
Postup přípravy
Špagety vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, za stálého míchání přivedeme k varu a uvaříme je “al dente” (tvrdší na skus).
Z těsta nařežeme 12 čtverců o rozměrech 15 x 15 cm. Čtyři zapékací formy vymažeme máslem a každou vyložíme plátem těsta. Potřeme ho tence máslem, přidáme další plát, který opět potřeme máslem, zakryjeme posledním plátem, který také potřeme máslem a těsto ve formách upečeme dozlatova při 150 °C.
V kastrolu povaříme smetanu, přidáme nastrouhaný parmazán, ementál a polovinu modrého sýru a mícháme, dokud se sýry nerozpustí. Pak přidáme scezené špagety a promícháme.
Těstoviny rozdělíme do forem s upečeným těstem, posypeme pažitkou a kostkami zbylého modrého sýru, každou porci doplníme půlkou rajčátka a ihned podáváme.
Načítám komentáře...