Sépiové špagety s olivami, lilkem a šunkou
Seznam surovin
- špagety 200 gramů (sépiové)
- lilek 1 kus
- olivy černé 120 gramů (bez pecek)
- šunka parmská 60 gramů (nebo jiná sušená, plátky)
- olej olivový 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- pepř 1 lžička (čerstvě mletý)
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě “al dente” (tvrdší na skus), slijeme je, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.
Lilek opláchneme, nakrájíme na kostičky a po částech je opečeme na rozehřátém olivovém oleji dozlatova.
V hluboké pánvi nahřejeme plátky šunky, přidáme olivy, česnek utřený se špetkou soli, pepř, opečené kostičky lilku a špagety, opatrně promícháme a prohřejeme. Podáváme ihned.
Načítám komentáře...