Sicilské těstoviny
Seznam surovin
- lilek 1 kus
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- sůl
- olej olivový 2 lžíce
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- mrkev karotka 150 gramů
- celer řapíkatý 2 kusy (stonek )
- rajčata 400 gramů (loupaná, spařená )
- bazalka
- nudle 400 gramů (široké)
Postup přípravy
Lilek nakrájejte na tenké plátky, rozložte, lehce pokapejte citronem, osolte a nechte hodinu vypotit.
Na pánvi na oleji zpěňte nasekanou cibuli a 2 stroužky nasekaného česneku, přidejte na jemné nudličky nakrájenou mrkev, jemně nakrájené stonky řapíkatého celeru a zeleninu lehce opečte. Přidejte nakrájená rajčata a osolte.
V šálku rozmíchejte trochu olivového oleje s utřeným česnekem a špetkou soli. Marinádou potřete osušené plátky lilku a opečte je na grilu.
Uvařte těstoviny podle návodu, sceďte je, promíchejte s omáčkou, rozdělte na talíře, obložte lilkem a posypte bazalkou.
Poznámka k receptu
Těstoviny můžete posypat nadroleným balkánským sýrem.
Načítám komentáře...