Široké nudle s chřestem
Seznam surovin
- nudle 1 balení (široké, dlouhé)
- chřest 500 gramů (zelený, čerstvý)
- sýr Parmezán 60 gramů
- olej olivový (Extra Virgin)
- pepř (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Čerstvý chřest omyjeme a pomocí škrabky na brambory oloupeme dolní třetinu každého stonku, abychom odstranili vrchní vlákna. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Vložíme do ní stonky chřestu a vaříme 3 – 5 minut do poloměkka. Pak je vyjmeme a ihned zchladíme ledovou vodou, aby si chřest zachoval svěží zelenou barvu.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, vložíme do něj těstoviny a za občasného promíchání je uvaříme „al dente“ (měly by být tvrdší na skus).
Připravený chřest nakrájíme na menší kousky. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejeme několik lžic olivového oleje, přidáme chřest a krátce ho prohřejeme (neopékáme). Pak přidáme uvařené slité těstoviny, vše osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Na závěr vmícháme parmazán nastrouhaný na hoblinky, vše rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Máte-li čerstvé těstoviny, které jsou chuťově mnohem lepší, přidejte do vody na vaření lžičku oleje, aby se neslepily. Správně připravené těstoviny nesmí být rozvařené, ale uvařené do poloměkka (al dente). Jsou pak podstatně lépe stravitelné. Stačí, když je budete vařit podle doporučeného času uvedeného na obalu a 3 minuty před jeho uplynutím těstoviny zkontrolujete.
Načítám komentáře...