Špagety Aglio olio podle Sophie Loren
Seznam surovin
- špagety 1 balení
- olej olivový 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- pepř černý
- paprička chilli červená 1 kus
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 snítka
- sůl mořská
Postup přípravy
Do osolené vody s troškou oleje dáme vařit špagety.
Česnek lehce zmáčkneme, vyjmeme střed a dáme opékat do pánve na mírně rozpálený olej. Jakmile získá zlatavou barvu, přidáme na tenká kolečka nakrájenou papričku, krátce opečeme a poté maličko zalijeme vývarem ze špaget.
Poté přihodíme scezené horké špagety, posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a vše společně důkladně promícháme.
Poznámka k receptu
Špagety použijte nejlépe domácí chlazené nebo mražené. Těstoviny musí být uvařeny al dente, nesmí být příliš měkké. Dle vlastní chuti můžete špagety nakonec posypat parmazánem.
Načítám komentáře...