Špagety po uhlířsku
Seznam surovin
- špagety 1 balení
- slanina 120 gramů
- vejce 3 kusy
- česnek 1 stroužek
- sýr s modrou plísní 120 gramů
- smetana na šlehání 75 mililitrů (33%)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Špagety vložte do vroucí osolené vody, uvařte doměkka (takzvaně na skus - al dente, jak říkají Italové) a sceďte.
Ve velké pánvi rozškvařte na nudličky nakrájenou slaninu, přidejte na plátky nakrájený česnek, velmi krátce ho zpěňte, vložte špagety a promíchejte.
V hrnku rozkvedlejte vejce se smetanou, polovinou nastrouhaného sýra, sůl, pepř a nalijte ke špagetám. Dobře promíchejte a odstavte. Porce posypte zbylým sýrem.
Poznámka k receptu
Vaječná směs na špagetách by měla zůstat trochu tekutá, avšak jen v tom případě, že máte dobře prověřená vejce, jinak je nechte raději srazit.
Načítám komentáře...