Špagety puttanesca
Seznam surovin
- špagety 1 balíček
- rajčata 6 kusů (velká)
- česnek 3 stroužky
- ančovičky 10 kusů
- olivy černé 1 hrst (bez pecek)
- kapary 2 lžíce
- sýr Parmezán 50 gramů
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř
- bazalka 5 lístků (nebo petrželka hladkosrstá)
Postup přípravy
1. Dejte do velkého hrnce vařit vodu na špagety, důkladně ji osolte. Rajčata vložte do mísy, zalijte vařící vodou, do každého píchněte nožem. Po pár minutách je vyjměte, oloupejte, zbavte vnitřní části dužiny se semínky a nakrájejte na větší kousky.
2. V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte na plátky nakrájený česnek a ančovičky, vařečkou je rozmělněte a krátce restujte. Přidejte rozpůlené olivy, propláchnuté kapary a rajčata. Duste na mírném ohni, dokud se většina rajčat nepromění v omáčku. Dochuťte solí a pepřem.
3. U vařte špagety, aby byly al dente. Sceďte je a přidejte k omáčce, promíchejte a servírujte. Každou porci posypte hoblinami parmazánu a zastříkněte olivovým olejem. Přidat můžete i pár lístků petr- želky nebo bazalky.
Poznámka k receptu
Pokud potřebujete rychle nakrmit spoustu hladových krků, nalistovali jste správný recept. Tlačí-li vás čas, nahraďte čerstvá rajčata těmi z konzervy. V „našvindlovaném“ jídle se to smí.
Načítám komentáře...