Špagety s boloňskou omáčkou
Seznam surovin
- špagety 500 gramů
- mleté maso 500 gramů (směs vepřového a hovězího)
- rajčata 1 konzerva
- zeleninová směs jarní 50 gramů (zmrazená )
- petržel hladkolistá 1 hrst (nasekaná)
- rajčatový protlak 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kostičky a spolu s mletým masem opečeme na rozehřátém olivovém oleji. Maso osolíme, opepříme, přidáme zmrazenou polévkovou zeleninu a asi 3 minuty podusíme.
Rajčata z konzervy nakrájíme na kousky, přidáme je k masu a vaříme asi 15 minut. Pak vmícháme rajčatový protlak, omáčku dochutíme solí a pepřem a na závěr do ní vmícháme nasekanou petrželku.
Uvařené špagety rozdělíme na talíře, přelijeme horkou omáčkou a ihned podáváme.
Načítám komentáře...